Tilat

Majatalo

Majoitustilat

Majatalossa petipaikkoja on 40 hengelle 12 majoitushuoneessa. Huoneet ovat 8x2hh ja 4 x 6hh.

Jokaisessa huoneessa on oma lavuaari ja vaatekaappi. Talon neljä wc-suihkua ovat yhteisessä käytössä. Esteettömiä majoitustiloja saatavilla.

Kokoustilat

Majatalon sali on noin 75 m2, korkea ja ilmastoitu tila, joka toimii kokousasetelmassa maksimissaan 30 hengelle tai tuoliriveittäin noin 60:lle, tai ilman kalusteita muussakin käytössä. Esteetön kulku.

Varustelu: Dataprojektori HDMI-liittimellä, kaiutin, fläppitaulu, langaton internet (100/100 Mbps), akustinen piano, pieni tupakeittiö, takka, askartelutarvikkeita, retkialustat käytettäväksi salissa ja pöytäfutis.

Enä-Sepän Majatalo.
Enä-Sepän majatalon sali.
Enä-Sepän Sepän talo kesämaisemassa.
Sepän tupa on remontoitu vanhaa arvostaen.

Sepän talo

Majoitustilat

Sepän talossa on petipaikkoja 22 hengelle viidessä majoitushuoneessa.

Kokoustilat

Sepän tupa (noin 35 m2) on tunnelmallinen, ilmastoitu kokoustila järvinäköalalla ja alkuperäisillä 1700-luvun hirsillä. Soveltuu max. 20 hengelle kokousasetelmassa, mukautuu muuhunkin toimintaan.

Varustelu: Näyttö HDMI-liittimellä, fläppitaulu, langaton internetyhteys (100/100 Mbps), sähköpiano ja tupakeittiö.

Puustelli

Majoitustilat

Puustellissa on petipaikkoja 10:lle neljässä majoitushuoneessa. Tällä hetkellä rakennuksessa yksi wc-suihku ja yksi tavallinen wc. Suunnitelmissa on rakentaa lisää wc-tiloja kaudella 20232024. 

Kokoustilat

Puustellin yläsali (noin 60 m2) on valoisa, kattoikkunallinen kokoustila vanhan kartanorakennuksen yläkerrassa. Sopii kokoustilana maksimissaan 25 hengelle, mukautuu muuhunkin käyttöön.

Varustelu: Videotykki ja valkokangas, valkotaulu, fläppitaulu, langaton internetyhteys (100/100 Mbps), sähköpiano, sohvaryhmä 10:lle, kristillinen kirjasto, pöytäpelejä ja askartelutarvikkeita.

Puustellin majoitushuoneet soveltuvat myös 58 hengen pienryhmätoimintaan.

Enä-Sepän päärakennus eli Puustelli portilta kuvattuna.
Puustellin yläsali.

Muut tilat

Ruoka- ja juhlasali

Kaunis ruokasali sijaitsee Puustellin alakerrassa, vanhassa kartanorakennuksessa. Ruokasalissa on paikkoja 60–70 hengelle. Lisäruokailupaikkoja löytyy sivuhuoneista yhteensä 14. Ruokasalin yhteydessä on viihtyisä kesäterassi järvelle päin. Iltapäiväaurinko valaisee salia kauniisti. Ruokasali muuntautuu juhlasaliksi valkoisilla kangaspöytäliinoilla. Salissa on akustinen piano ja takka. Ruokasalin yhteydessä on erillinen tarjoiluhuone kaksipuolisella linjastolla sekä aulatilat kahdella wc:llä. Tila on esteetön.

Puustellin juhla- ja ruokasali.

Rantasauna ja palju

Enä-Sepän rantasaunan viihtyisiin löylyihin sopii noin 10 henkeä kerralla. Rantasaunalla on yksi pukuhuone, pesu- ja saunatilat. Saunan vieressä on lämmitettävä palju. 

Kappeli

Enä-Sepän sydän on alueen keskellä sijaitseva, pyhäntuntuinen hirsikappeli. Täällä Enä-Sepän viimeisen yksityisen asukin aikalainen Etta-fammu rukoili, että hänen kotitilansa voisi olla kristillisessä käytössä, missä se on pääasiassa palvellutkin vuodesta 1953 lähtien. 1966 käyttöön otetussa kappelissa on vanhat Helsingin Tuomiokirkon kappelin 1800-luvulta olevat penkit. 

Hirsikappeliin mahtuu noin 35 henkeä. Tila on lämmittämätön.

Enä-Sepän kappeli iltavalossa.

Pihateltta

200 hengen iso ohjelmateltta on käytössä kesäisin. Teltassa on lava ja penkkirivit sekä sähkö. Telttaan voi kasata myös pöytiä

Teltassa on hyvä pitää kesäleirien ohjelmaa.

Piha-alueet

Noin kahden hehtaarin puistomaiselle ja viihtyisälle piha-alueelle voi rakentaa esimerkiksi oman leiriseikkailun, rastiratoja, lipunryöstön, pihapelejä tai hartauspolun. Enä-Sepän alueelta löytyy myös lentopallokenttä, nuotiopaikka, järvenranta laiturilla, pihapelejä, rantasauna ja palju. Tutustu palvelut-osiossa myös tarjoamiimme ohjelmapalveluihin ja lähialueen palveluihin.

Enä-Sepän pihalla lastenleirin väki ympyrässä.

Palvelut ja ympäristö

Keittiömme valmistaa maukkaat ja monipuoliset tarjoilut ryhmänne erityistarpeet huomioiden. Kauttamme onnistuu myös ohjelmapalvelut.

Historian havinaa

Ensimmäiset karttamerkinnät Enä-Sepästä ovat 1600-luvulta ‘Smedsbacka’na. Enä-Seppä toimi Ruotsin ja Venäjän vallan aikoina sotilasvirka-asuntona.

Scroll to Top